Pocitová mapa mesta Brezno

Zapojte sa do prípravy Akčného plánu pre zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy pre mesto Brezno.

Vyplňte, prosím, POCITOVÚ MAPU MESTA a prostredníctvom nej nám uveďte odpovede na niekoľko otázok, napr. kde sa v období letných HORÚČAV cítite v našom meste dobre a kde naopak nie. Povedzte nám, čo a kde by sa malo v meste do budúcna zlepšiť.

Pocitovú mapu, vrátane krátkej ankety môžete vyplniť tu: http://pocitovemapy.asitis.cz/brezno.html

Vaše odpovede pomôžu pri príprave strategického dokumentu s názvom Akčný plán pre zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy na území mesta Brezno, ktorý tento rok pripravujeme v spolupráci so spoločnosťou ASITIS, s.r.o. Akčný plán by mal mestu pomôcť reagovať na postupne sa zvyšujúce teploty, sucho alebo ďalšie meteorologické extrémy, ktoré sa nás stále častejšie dotýkajú a v budúcnosti budú ešte početnejšie.

„Vieme, že posledná dekáda ukázala dostatočne, že zmena klímy na Zemi prebieha a dotýka sa aj Slovenskej republiky. Krajina v minulosti v dôsledku ľudskej činnosti utrpela množstvo zmien, z ktorých je mnoho evidentne negatívnych. Zmenám klímy, žiaľ, momentálne zabrániť nemôžeme, ale máme možnosť sa na zmeny pripraviť tak, aby naše životy a budúcnosť ďalších generácií toľko nezasiahli“ hovorí Jan Matouš zo spoločnosti ASITIS, ktorá stratégiu spracováva.

Pocitovú mapu a anketu je možno vyplniť do 30. JÚNA 2023. Výsledky budú následne zverejnené v novinách BREZŇAN a MY HOREHRONIE a použité k lepšiemu zacieleniu stratégie Akčného plánu.

Prieskum sa uskutočňuje v rámci projektu „Akčný plán a opatrenia mesta Brezna zamerané na zmiernenie dôsledkov zmeny klímy" podporeného Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov a spolufinancovaného zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Ďakujeme za Váš čas, Vaše názory sú pre nás dôležité.

Kontakt

Mestský úrad Brezno
Námestie gen. M. R. Štefánika 1
977 01 Brezno
Slovakia (Slovak Republic)
IČO:00313319 DIČ:2020398391

email: podatelna@brezno.sk 
telefón: 048/6306 231